• https://www.facebook.com/profile.php?id=61563752315531
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=009005324280359
  • https://www.instagram.com/sabirturizmedremit?igsh=dXpnZDRldTI4bXlp

ANASAYFA


     GAP TURU

   
OTEL : 6 GÜN 4 GECE OTEL KONAKLAMALI
FİYAT : 13000 TL (KDV Dahil)
TUR TARİHLERİ
7 EKİM 21 EKİM 4 KASIM
 REZERVASYON        TUR DETAYLARI
 
 
TUR DETAYLARI

SABIR TURİZM

GAP TURU

6 GÜN 4 GECE

MERSİN – ADANA –– GAZİANTEP – HALFETİ HARRAN – ŞANLIURFA- GÖBEKLİTEPE  – MARDİN MİDYAT- ADIYAMAN – NEMRUT DAĞI -DİYARBAKIR 

4 Gece Otel Konaklamalı

FİYAT SİGORTALAMASI (+750 TL KARŞILIĞINDA) YAPILMADIKÇA KATILAMAMA DURUMUNDA ÜCRET İADESİ YAPILMAZ.

ERKEN KAYIT FİYATLARI İLE KAYITLARDA İPTAL HAKKI BULUNMAMAKTADIR

TUR ÇIKIŞ TARİHLERİ:

7 EKİM 

21 EKİM

4 KASIM

1.Gün:  EDREMİT’TEN 16:00’DA, BALIKESİR’DEN 17:30’DA , KEMALPAŞA’DAN18:45’TE GAP yolculuğumuz başlıyor. Balıkesir istikametinden GAP’A doğru yola çıkıyoruz.Yolculuğumuz esnasında gerekli molaları veriyor,misafirlerimizi birbirleriyle tanıştırıp gerekli uyumu sağlamak için oryantasyon yapıyoruz ve keyifli yolculuğumuza devam ediyoruz.Konforlu araçlarımızda su ve priz mevcuttur.

 

2.Gün: Yol güzergâhında ekstra aldığımız sabah kahvaltısından Mersin Ashab-ı keyf mağrasını ziyaretimizle turumuza başlıyoruz sonra Tarsus Danyal Peygamber, Ulucami Lokman hekim makamını sizyaret edip sonra Çukurova Yaylasının ortasında yer alan ve Seyhan Nehrinin bereketli sularıyla beslenen şehir Adana’yı gezmeye başlıyoruz. Adana’da gezimize Seyhan Nehri üzerine kurulmuş olan meşhur 12 Kemerli Taşköprü’de vereceğimiz fotoğraf molasıyla başlıyoruz. Hemen sonrasında Sabancı Camii gezisini yapıyoruz. Ardından, çan, ezan, hazan, künefe, Asi Nehri, şelaleleri, farklı inanışlarda yaşam alanları ve son zamanlarda da diziler ile ünlenen Gaziantep’e hareket ediyoruz.. Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesinde paha biçilmez mozaiklerimizi seyretmenin ve onlarla ilgili inanılmaz mitolojik öyküleri dinlemenin keyfini yaşıyoruz. Üç boyutlu mozaiklerimizde tasvir edilen Venüs’ün nasıl hem balık etli hem de incecik görünebildiğine akıl sır erdiremeyecek, Çingene kızımızın sizi 180 derece takip eden bakışlarıyla büyüleneceksiniz. Sonrasında, şehrin gazilik ünvanlı alış öyküsü Kahramanlık müzesinde gözleriniz dolarak seyredeceksiniz .. Tarihi Elmacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısında alışveriş keyfini de ihmal etmiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

KONAKLAMA: GAZİANTEP

3.Gün: Sabah otelimizde yapacağımız erken kahvaltı sonrasında, Dünyanın ilk tapınağı ve onun 12 bin yıl öncesinden gelen gizemini ve bizlere sunduğu tüm güzelliği hissetmek için günün ilk ışıklarıyla Göbeklitepe’de oluyoruz. Dünyanın bilinen en eski anıtı olan GÖBEKLİTEPE ziyaretimizde, günümüzden yaklaşık 12 bin yıl öncesine bir zaman yolculuğu gerçekleştiriyoruz. İnsanoğlunun yaptığı ilk tapınakları ve bu devasa kült alanını hep birlikte inceliyoruz. Göbeklitepe’de gerçekleştirdiğimiz gezimizin ardından Mezopotamya kültüründe ay tanrıçası Sin inanışının bulunduğu ve kesişen yollar anlamına da gelen Harran ilçemize ulaşıyoruz. Burada Harran Şehrinin ortasında 22 metre yükseklikte var olan Harran höyüğü, Emevi halifesi Mervan tarafından yaptırılan kubbesi ahşap olma özelliğini taşıyan Camii el Firdevs(Cennet camii), avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi ( Harran Üniversitesi ),İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evleri ziyaret ediyoruz. Harran’da yapacağımız çeşitli ziyaretlerin ardında Şanlıurfa’ya doğru yol almaya başlıyoruz yol üzerinde bulunan hz.Eyüp makamına ziyaretimizin. Ardından Balıklı Göl’ü ziyaret ediyoruz. Hemen sonrasında ise Halil-ür Rahman Camii, Hz.İbrahim Makamı olarak inanılan mağara, eski Mevlid-i Halil Camii, yeni Mevlid-i Halil Camii, Ayn-ı Zeliha Gölü ve Hz.İbrahim’in ateşe düştüğü yer olarak kabul edilen Halil-ür Rahman Gölü ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz artık tüm gezilerimizi tamamlayıp peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa’ya ulaşıyoruz. Otelimize yerleşiyoruz Dileyen misafirlerimizle Urfa kültürünün önemli bir parçası olan Sıra Gecesine (Ekstra) katılıyoruz.

KONAKLAMA: ŞANLIURFA

4.Gün: Sabah otelimizde yapacağımız kahvaltın ardından. Midyat’a hareket ediyoruz. Küçük Mardin olarak anılan Midyat’ta Konuk Evi ziyaretimizi ve Telkari alışverişlerimizi gerçekleştiriyoruz. Altın bir gerdanlık olan Mardin’e ulaşıyoruz. Mardin’de ilk olarak Deyrulzafaran Manastırı’na ulaşıyoruz. Bir dönem tüm dünya Süryanilerinin Metropolitlik merkezi konumunda olan bu tarihi yapıda manastır görevlileri eşliğinde güneş tapınağı ve bölümleri gezilerini gerçekleştiriyoruz. Ardından Mardin şehir merkezine ulaşıyoruz. Bu büyülü kenti sizlerle keşfetmeye başlıyoruz. İlk durağımız Mardin’in dar sokaklarında yapacağımız yürüyüşle bölgenin en önemli yapılarından biri olan Ulu Camii’yi görüyor ve fotoğraflıyoruz. Mardin’in sembollerinden olan Abbaralardan geçip aracımıza binerek, Kasımıye Medresesi’ne ulaşıyoruz. Selçuklu döneminde üniversite denginde eğitim veren bu olağanüstü mimaride Güneydoğu kültüründeki eyvan felsefesini öğrenip gezilerimizi tamamlıyoruz. Sonrasında alışverişleriniz ve fotoğraf çekimleriniz için serbest zaman veriyoruz. Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

KONAKLAMA: MARDİN

5.Gün: Sabah otelimizde yapacağımız erken kahvaltı sonrasında Diyarbakır’a ulaşıyoruz. Diyarbakır’ın en eski tarihi yapılarından biri olan Ulucami’yi ziyaret ediyoruz ve Hasanpaşa hanında çay kahve molası veriyoruz.Hz.Süleyman camiini gezip Diyarbakır ziyaretimiz sonrasında Adıyaman’a hareket ediyoruz. Nemrut Dağına çıkabilmek için bizi bekleyen minibüslere biniyoruz Kommagene Krallığı’nın kraliçe ve prensesleri için yapılan Karakuş Tümülüsü’ne hareket ediyoruz. Dört yöne bakan dört stenli gördükten sonra Roma İmparatorluğu’nun efsanevi IX. Lejyonu’nun inşa ettiği Cendere Köprüsü’nü görerek Nemrut Dağı’na çıkıyoruz. İlk olarak Doğu Terası’nda bizleri bekleyen Tanrı heykellerini gördükten sonra Tören Yolu’nu takip ederek Batı Terası’na varıyoruz. Buradaki heykelleri gün izledikten sonra bizleri bekleyen minibüslere binerek konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde.

KONAKLAMA: ADIYAMAN

6.Gün: Sabah otelimizde yapacağımız erken kahvaltı sonrasında, Türkiye’nin medar-ı iftiharı Atatürk Barajı’na hareket ediyoruz. İnşaatı sırasında ölenlerin anısına yapılmış olan Şehitler Anıtı’nı ziyaret edip, Seyir Terasından barajı ve baraj gölünü gördükten sonra Fırat Nehri üzerinde kuzeyden güneye 4. baraj olan Birecik Barajı ile bir kısmı sular altında kalan siyah güllerin memleketi Halfeti’ye varıyoruz. Buradan teknemize binerek Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz Savaşan Köyü’nü panoramik görerek bot turumuzun sonuna geliyoruz tekrar Halfeti’ye varıyoruz. Bizi bekleyen otobüsümüze binerek dönüş yolculuğumuz başlıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde Edremit'e ulaşıyoruz.

SABIR TURİZMİN YOL VE PROGRAM GÜZERGÂHINDA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKI SAKLIDIR

NOT: TUR PROGRAMIMIZDAKİ EKSTRALAR REHBERİMİZİN BELİRLEYECEĞİ MİNİMUM KİŞİ SAYISI SAĞLANDIĞINDA GERÇEKLEŞECEKTİR.

Dahil/Hariç

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
  • Otelde 4 Gece Konaklama
  • Mercedes Otobüsler İle Ulaşım
  • Çevre Gezileri
  • Otelde 4 Sabah Kahvaltısı
  • Otelde 3 Akşam Yemeği
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
  • Tüm Öğle Yemekleri
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Şanlıurfa akşam yemeği
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Nemrut Minibüs ücreti
  • Halfeti Tekne Turu
  • Sıra Gecesi Eğlencesi
  • Müze ve Ören yeri girişleri

 

 
 
Talep Formu
İsim
Telefon
Mesaj